Vanden Stock: "Ik volg de club nog wel, maar ..."

DONDERDAG, 17 SEPTEMBER 2020, 10:15 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Gisteren maakte Sporza een reportage over Roger Vanden Stock en zijn echtgenote voor Vive le Vélo. De Vanden Stocks hebben immers een buitenverblijf in het Franse skioord Méribel waar de Ronde van Frankrijk passeerde. Vanden Stock sprak over wielrennen, maar ook een beetje over Anderlecht, iets wat hij tegenwoordig nog maar zelden doet.

Vanden Stock, die na de overname door Coucke vrij snel van het toneel verdween, geeft toe dat hij Anderlecht nog wel volgt, maar dat er minder over de club wordt gesproken in de familie. "Ik ben blij als ze winnen, ze spelen momenteel niet slecht. Ze hebben nog niet verloren", aldus de ex-voorzitter.

Daarna ging het echter een meer sombere toer op. Kiki, de echtgenote van Roger, zei dat het pijn doet om de club in zo'n korte tijd te zien achteruitgaan. Roger hoopt dat het project van Kompany en Wouter Vandenhaute zal slagen, maar hij staat er zeer skeptisch tegenover. Vanden Stock hoopt dat beloftevolle jeugdspelers zoals Doku en Verschaeren nog zeker vijf jaar bij Anderlecht zullen blijven, maar hij gelooft niet dat dit haalbaar is.

Er volgde ook een passage waarin de Vanden Stocks spraken over het grote geld dat tegenwoordig met voetbal gemoeid is en over het bezig zijn met voetbal als hobby. Vanden Stocks echtgenote zei dat ze nooit gebruik hebben gemaakt van bijvoorbeeld een auto die eigendom was van de club, maar altijd met hun eigen wagen zijn blijven rijden. "Dat was waarschijnlijk niet professioneel genoeg", vulde Roger aan. Kiki repliceerde meteen door te zeggen dat de club toch goed draaide.

We mogen nooit vergeten wat de familie Vanden Stock heeft betekend voor Anderlecht, maar de passage klonk een beetje vreemd omdat er onder het bewind van Roger Vanden Stock toch ook al veel geld was gemoeid met Anderlecht en ook omdat achteraf bleek dat de financiële toestand van Paars-wit eigenlijk zorgwekkend was.

Bron: Sporzaanderlecht-online forum