"Corona maakt het er niet gemakkelijker op"

VRIJDAG, 18 SEPTEMBER 2020, 07:02 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Van een rustige aanloop naar de wedstrijd tegen Waasland-Beveren was er geen sprake. De schrik zat er goed in dat nog meer spelers positief zouden testen op COVID-19. Coach Vincent Kompany was blij dat dat niet het geval is: "Maar het is toch telkens weer een beetje een loterij".

De A-kern bleef dus gespaard van verdere besmettingen, in de B-kern testen James Lawrence en een medewerker positief, Antonio Milic vertoont symptonen.

"De spelers waren er toch niet gerust op", geeft de coach toe, "Het maakt het leven van een trainer er ook niet gemakkelijker op. Die besmettingen leefden in de groep en met veel spanning werd er gewacht op de nieuwe resultaten. Het heeft toch wat weg van een loterij, ofwel zijn er geen besmettingen  maar er kunnen er evengoed tien zijn."

"Het bracht ook meteen nieuwe uitdagingen mee: trainingen organiseren, meetings en gymsessies plannen. Er zijn heel wat nieuwe regels die we moeten volgen."

Waasland Beveren

Na een bewogen week verplaatst RSC Anderlecht zich zaterdag naar de Freethiel.
"Vanaf nu wil ik niet meer spreken over corona, dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. De lat mag niet naar beneden. Nooit. De voorbije dagen zullen daar niets aan veranderen. De focus ligt nu volledig op de wedstrijd tegen Waasland-Beveren."

Paars-wit gaat opnieuw voor de drie punten maar gaat ook Waasland-Beveren niet onderschatten: "Ze hebben niet altijd het resultaat gekregen dat ze verdienden, we gaan dus naar daar met het nodige respect. Maar ik wil een gezonde dosis arrogantie zien van mijn spelers én creativiteit, zeker aanvallend. Dat is de beste kans om een resultaat te boeken en deze vervelende week achter ons te laten".

Bron: HLN (Thomas Lissens & Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum