"Ik zou er 22 kunnen opstellen"

VRIJDAG, 18 SEPTEMBER 2020, 22:05 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vincent Kompany is een tevreden coach. Via de officiële clubkanalen laat hij weten dat hij erg tevreden is over de inzet van zijn jongens. "Op sportief vlak heb ik keuze. De afgelopen weken was het niveau op training buitengewoon. Zoveel spelers hebben zich getoond dat ik er 22 zou kunnen opstellen."

Kompany verraste vorig weekend met basisplaatsen voor Vranjes en Bakkali. Een gevolg van hun harde werk en mooie dingen op training en in oefenwedstrijden. "Een plaats in het team moeten mijn spelers verdienen. Dat geldt voor iedereen", aldus Kompany. "De afgelopen weken was het niveau op training buitengewoon. Zoveel spelers hebben zich getoond dat ik er 22 zou kunnen opstellen. Zo goed hebben ze allemaal getraind. Deze week zag ik hetzelfde."

Ook nieuwkomer Nmecha kreeg tegen Cercle zijn eerste basisplaats. "Het talent van Nmecha ligt in dezelfde lijn als dat van Doku en Verschaeren. Ik ken hem al van in zijn jonge jaren bij City. Maar als ik op die positie Dimata zet, voel ik me ook gerust. Hetzelfde geldt voor Colassin. Mijn spelers hebben geen tijd om het rustig aan te doen. Er worden geen cadeaus uitgedeeld."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum