Vranjes: "Voor Kompany ga ik door het vuur"

ZATERDAG, 19 SEPTEMBER 2020, 08:37 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Ognjen Vranjes is back. Straks start de centrale verdediger voor de tweede keer op rij in de basis. Heeft hij dan eindelijk zijn wilde haren afgelegd? "Ik ben veranderd. Rustiger geworden", vertelt hij in de kranten. "Ik zal dit seizoen bij Anderlecht blijven."

Via een Zoom-gesprek konden de kranten Vranjes interviewen. "Maar ik ben hier om over voetbal te praten. Over privé-zaken ga niet in detail", aldus de Bosniër, die niet om privé-zaken volledig uit de gratie viel bij Anderlecht. "Al wil ik wel zeggen dat sommige zaken niet waar zijn. Maar het is niet aan mij om de mensen te overtuigen wat waar is en wat niet."

Over voetbal en Anderlecht wilde Vranjes gelukkig wel praten. De verdediger is naar eigen zeggen niet verrast dat Anderlecht hem weer aan boord gehaald heeft. "Ik heb de kwaliteiten voor deze club en ben de laatste jaren alleen maar beter geworden. Ik heb ervaring en geef de talenten raad. Zeg hen geen domme dingen te doen. Ik ben een leider in de kleedkamer."

Voor coach Vincent Kompany heeft Vranjes niets dan lof. "We begrijpen elkaar goed. Misschien omdat we op dezelfde positie spelen? De lovende woorden van Kompany op zijn persconferentie vorige week gaven me een boost. Voor mensen als hij ga ik door het vuur. Ik wil hem iets teruggeven. Ook Peter Verbeke, de eerste die me contacteerde, was zeer belangrijk."

In Griekenland wordt Vranjes nog steeds aan AEK Athene gelinkt, maar die transfer sluit Vranjes uit. "Ik kan met zekerheid zeggen dat ik dit seizoen bij Anderlecht blijf. Een Anderlecht-tattoo? Misschien als ik ooit dezelfde liefde ervaar dan bij AEK", besluit hij lachend.

Bron: Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)
Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum