Delcroix overtuigde Kompany tijdens interland

WOENSDAG, 23 SEPTEMBER 2020, 20:47 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Hannes Delcroix zag een sterke voorbereiding afgelopen zondag beloond met een eerste basisplaats. De 21-jarige centrale verdediger wist deze zomer Vincent Kompany te overtuigen van zijn kunnen. Volgens Het Nieuwsblad gaf de interland met de Belgische U21 tegen Duitsland het laatste zetje.

Vorig seizoen verhuurde Anderlecht Delcroix aan RKC om ervaring op te doen. Hij verzamelde 23 basisplaatsen, maar keerde deze zomer terug naar Anderlecht en de buitenwereld verwachtte dat hij op de vertrekkerslijst terecht zou komen. Maar de Belg met Haïtiaanse roots slaagde erin Kompany te overtuigen. Aanvankelijk kregen Kana en Sardella nog de voorkeur, maar de interland met de Belgische U21 nam bij Kompany de laatste twijfels weg. De Anderlecht-coach zag Delcroix een sterke wedstrijd spelen. Zijn rechtstreekse tegenstander was niemand minder dan Lukas Nmecha.

Dat Delcroix eindelijk zijn eerste basisplaats beet heeft, stemt volgens Het Nieuwsblad heel Neerpede tevreden. "In de jeugdreeksen ontpopte Delcroix zich tot iemand die het DNA van de club honderd procent uitstraalt", schrijft de krant. " Hij is snel, elegant, heeft een uitstekende techniek en dito lange pass. Ook over zijn mentaliteit hoor je geen kwaad woord: hij is de kalmte en nuchterheid zelve."

Na zijn goede prestatie op Waasland-Beveren leek een nieuwe basisplaats zondag tegen Eupen eraan te komen. Tot Delcroix vandaag een positieve coronatest aflegde en in quarantaine moet. 

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum