Ex-ploegmaat: “Dan wordt België niet het eindpunt voor Mukairu"

DINSDAG, 6 OKTOBER 2020, 14:19 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht haalde maandag de twintigjarige Paul Mukairu als vervanger van Jérémy Doku. Paars-wit huurt de Nigeriaan van Antalyaspor. Mét een aankoopoptie.

In Turkije speelde Mukairu samen met Ruud Boffin. De Belgische doelman liet zich tegenover Het Laatste Nieuws best positief uit over zijn ex-ploegmaat.

“Hij gaat het niveau heel makkelijk aankunnen”, stak Boffin van wal. “Hij speelde bij ons vooral op de flanken en ik vind dat hij daar ook het best tot zijn recht komt. Je kan de bal aan hem kwijt en hij is fysiek sterk genoeg om die bij te houden.”

“Ook zijn snelheid is een wapen. Als we onder druk werden gezet, legden we de bal achter de verdediging. Paul deed er dan wel zijn ding mee.”

Boffin ziet nog één groot werkpunt bij Mukairu: het mentale aspect. “Het is raar om in Turkije te spelen. Hard. Zeker voor jonge jongens. Ook hij werd hier allerminst gespaard door de oudere Turkse spelers. Als hij iets verkeerd deed, kreeg hij geregeld flink op zijn donder. En dat kroop dan in zijn hoofd.”

“Als ze het op dat vlak goed aanpakken bij Anderlecht, gaan ze er heel veel plezier aan beleven. En dan zal België zeker zijn eindstation niet zijn.



anderlecht-online forum