Beerlandt stapt uit Raad van Bestuur

VRIJDAG, 9 OKTOBER 2020, 23:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Johan Beerlandt, baas van bouwbedrijf Besix, heeft ontslag genomen uit de raad van bestuur van Anderlecht. “Ik pas ervoor om mee te moeiten opdraaien voor de gevolgen van een one man show-beleid", vertelt hij. Beerlandt behoudt wel zijn aandelen. "Ik denk niet dat veel mensen ze zouden willen kopen."

Beerlandt kondigt zijn ontslag aan in een communique dat hij vanavond uitstuurde. Hij zegt niet te kunnen werken in een raad van bestuur die "alleen dictaten van de meerderheidsaandeelhouder (Marc Coucke, red.) moet regulariseren".

Bij De Tijd geeft Beerlandt nog wat meer uitleg. "We zijn goed genoeg om de putten te dempen via een kapitaalsoperatie, maar verder zouden we ons moeten beperken tot de rol van toeschouwer. Met pijn in het hart draai ik mijn rug naar Anderlecht, omdat ik echt niet meer kan aanzien hoe de huidige leiding van de club tewerk gaat. Ik herken mijn Anderlecht niet meer", zegt Beerlandt, die wel zijn aandelen zal behouden. "Het is ook niet dat er veel volk in geïnteresseerd zal zijn, gezien de staat van de club."


Hieronder leest u het integrale communique dat Beerlandt uitstuurde:
 

Het is niet mijn ambitie om lid te zijn van een raad van bestuur waar alleen dictaten van de meerderheidsaandeelhouder moeten geregulariseerd worden zonder enige reële inspraak voor de overige bestuurders. Dit is geen raad van bestuur waar men constructief kan werken en waar ik verder deel van wens uit te maken.

Wanneer deze meerderheidsaandeelhouder en de door hem aangestelde directieleden er bijkomend op aansturen om de voorliggende financiële situatie, die het gevolg is van een “one man show beleid”, door alle aandeelhouders (inclusief mezelf) te doen dragen, dan kan ik niet anders dan beslissen om mij terug te trekken als bestuurder. Dit is nog meer het geval nu men bijkomend de schijn wil opwekken dat de houding van bepaalde bestuurders en aandeelhouders leidt tot gedwongen verkoop van essentiële spelers. Eenieder weet dat de realiteit net omgekeerd is. Ik heb als bestuurder gepleit voor een gezond financieel beleid, maar werd telkens opnieuw voor voldongen feiten geplaatst. Ik had evenmin enige inspraak in de beslissing om snel topspelers te gelde te maken.

Ter herinnering: in december 2017 was ik mede-kandidaat overnemer. Toen de heer Vanden Stock voor een andere overnemer koos, ben ik mij loyaal mee blijven inzetten voor de club. De wijze waarop het beleid de jongste tijd werd gevoerd, maakt dat ik heb beslist afscheid te nemen als bestuurder.

Ik benadruk tot slot dat ik een verwoed RSCA-fan ben en blijf.

Vriendelijke groet,

Johan Beerlandt





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.