Kompany wil meer belofteteams in 1B

ZATERDAG, 17 OKTOBER 2020, 08:21 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Als het van Vincent Kompany afhangt, komen er in 1B naast Club Nxt nog belofteploegen bij. "Dat zou goed zijn voor het Belgische voetbal", zegt de Anderlecht-coach. Hij geeft Kristian Arnstad al voorbeeld.

Arnstad debuteerde twee weken geleden op Club Brugge, maar de Noorse middenvelder kende een erg moeilijke namiddag. "Hij leert zo meer dan nog een jaar bij de U21. Een jonge speler maakt het meest vooruitgang als hij verantwoordelijkheid moet nemen en zijn. Op een dag zal Arnstad beter zijn dan bijna alle spelers die op het veld stonden in Brugge."

"We moeten een professionele omgeving creëren voor meer jonge talenten", verwijst Kompany naar het feit dat de U23 van Club Brugge al in 1B spelen. "Dat is in het belang van het Belgisch voetbal, want onze jongeren zijn de toekomstige Rode Duivels. Anderlecht geeft, deels gedwongen, veel kansen aan jongeren. Veel Andere clubs zijn bang hiervoor omdat de sportieve belangen te groot zijn."

Kompany ziet 1B als ideale tussenstap voor jongens als Arnstad, Kana en Sardella. "Tegenover vorig jaar hebben ze al enorm veel vooruitgang gemaakt, maar de club neemt alle risico's door hen in 1A te laten spelen."

Bron: Het Laatste Nieuws
Het Nieuwsbladanderlecht-online forum