Dan toch geen aandelen voor Kompany

ZATERDAG, 17 OKTOBER 2020, 08:34 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Vincent Kompany zal dan toch niet zelf investeren in Anderlecht. Voorzitter Wouter Vandenhaute mogelijk ook niet. Dat zegt deze laatste vandaag in de kranten. "Kompany is tot de conclusie gekomen dat hij als coach beter geen aandelen koopt. Ook ik vind dat geen goed idee", zegt Vandenhaute.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat zowel Kompany als Vandenhaute elk 3 miljoen euro zouden investeren in de club om hun engagement te verankeren. "Dat is toen niet doorgegaan en intussen is de situatie veranderd", aldus Vandenhaute. 

Vandenhaute vertelt dat hij zelf ook geen vragende partij meer is om aandeelhouder te worden. "Maar als het de club vooruit helpt: graag! Tegenover mannen als Coucke, Verhaeghe en Gheysens ben ik maar een kleine garnaal. Ik toon mijn engagement wel op een andere manier."

Op de vraag of hij een salaris krijgt van Anderlecht antwoordt Vandenhaute: "Mijn rekening hier bedraagt 0 euro. Sinds ik bij Anderlecht ben, is mijn netto financiële situatie erop achteruit gegaan. Maar ik ben hier niet om geld te verdienen."

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)
Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum