Kompany: "Ik had beter kunnen doen"

MAANDAG, 19 OKTOBER 2020, 00:14 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vincent Kompany sprak na het gelijkspel tegen OHL via Zoom met de pers. Opvallend is dat hij de schuld van het gelijkspel bij zichzelf legde omdat hij de spelers niet in optimale omstandigheden naar de zege kon loodsen. 

Kompany voelde zich schuldig voor het gelijkspel en vond dat hij meer had moeten doen als trainer. Hij beseft dat er nu al acht punten verloren zijn gegaan door een voorsprong te verspelen. Kompany verwijt zijn spelers niets, maar wel zichzelf. 

Kompany beseft de ernst van de situatie en dat er veel te veel tegendoelpunten worden geslikt in de slotfase van wedstrijden, net als dat er te weinig wordt gescoord. "Vanaf morgen gaan we daar opnieuw hard aan werken", aldus de coach. Kompany haalde ook aan dat er in de week heel hard wordt getraind, maar dat in het weekend de resultaten tegenvallen. Kompany vond ook dat Anderlecht na de 2-0 alweer de basisaspecten van het voetbal verloochende en dat hij als trainer verantwoordelijk is voor het getoonde spel. "En dat aanvaard ik niet. Dit mag niet meer gebeuren.”, zei Kompany.

De penaltyfase had Kompany met opzet nog niet herbekeken. Hij vond het te makkelijk om na de wedstrijd kritiek te geven op de genomen beslissingen van de arbitrage en hij wilde de niet-gefloten penalty niet als excuus inroepen voor het puntenverlies.

Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum