"Zorgen dat we nieuwe Doku wél kunnen houden"

DINSDAG, 20 OKTOBER 2020, 10:27 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Het onderwerp van gesprek over Anderelcht de voorbije weken, of zelfs maanden, is de financiële toestand van de club. Voorzitter Wouter Vandenhaute gaat ervan uit dat de aandeelhouders binnenkort een akkoord vinden om de club naar een betere toekomst te leiden.

"We moeten ophouden met te praten over het verleden. We moeten de rangen sluiten en vooruit kijken. Ik kijk waar we vandaag staan. Met de coach en spelers die er nu zijn", vertelt Vandenhaute in De Tribune op Radio 1.

"De rangen zullen zich sluiten"

De geplande kapitaalsverhoging laat op zich wachten, maar de voorzitter is hoopvol. "De club Anderlecht heeft zo'n sterke geschiedenis en heeft zo'n sterk merk. Het lijkt alsof er grote ruzie is tussen de aandeelhouders, maar ik ben ervan overtuigd dat de rangen zich zullen sluiten en dat die mensen op het juiste moment hun supportershart zullen laten spreken. Ik ben ervan overtuigd dat de financiële problemen zullen opgelost geraken."

"Wij als management kunnen daar een belangrijke rol in spelen door rustig te blijven en de juiste beslissingen te nemen. Dat laatste is ook soms een speler laten gaan op momenten dat supporters het niet leuk vinden. We moeten ervoor zorgen dat we over twee jaar in een situatie zitten waarbij we de nieuwe Jérémy Doku wel bij ons kunnen houden. Bijvoorbeeld door Champions League te spelen."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum