"Buiten de grasmat moeten we solidair zijn"

DINSDAG, 20 OKTOBER 2020, 10:32 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Niet alleen Anderlecht kent financiële problemen, volgens voorzitter Wouter Vandenhaute zijn er nog Belgische clubs die het moeilijk hebben. "Ik weet dat sommige grote clubs hopen dat er kleine clubs, of een andere grote club, nu omvallen."

Heel wat clubs hadden dit voorjaar moeite om hun licentie te halen en dan moest de coronacrisis nog komen. "Het voetbal kreunt en de andere clubs hebben één groot voordeel: dat er gefocust wordt op Anderlecht", vertelt Vandenhaute in De Tribune op Radio 1. "Doordat wij onze problemen naar buiten brengen, lijkt het alsof Anderlecht de enige club is die kreunt onder de schulden. Ik ben ervan overtuigd dat Covid keihard inhakt op het voetbal. Niet alleen het Belgische, maar het hele voetbal. Het voetbal zal moeten oplossingen zoeken."

"Samen zorgen dat het product voetbal overleeft"

Anderlecht dacht binnen het Belgische voetbal altijd collectief en dat wil Vandenhaute blijven doen. "Als er clubs dreigen om te vallen, moeten we er samen voor zorgen dat het product voetbal overleeft. Stel je voor dat er tijdens de competitie enkele clubs failliet gaan, dan zou dat voor niemand leuk zijn. Dat leidt enkel tot destabiliteit." 

"Laat ons hopen dat we er met z'n allen door raken. Of we daarna moet 14, 16 of 18 in eerste klasse spelen, dat zien we dan wel. Nu moeten we zorgen heelhuids door Covid te raken. Ik weet dat sommige grote clubs hopen dat er kleintjes afvallen. Of dat sommige grote clubs hopen dat een andere grote club, bijvoorbeeld Anderlecht, zal omvallen."

"We moeten proberen onze wedstrijden te winnen op de groene mat. Buiten de groene mat moeten we solidair zijn en kijken hoe we de Jupiler Pro League het best in de lucht houden", is hij duidelijk.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum