"Begrip, maar hopelijk snel weer fans in stadion"

VRIJDAG, 23 OKTOBER 2020, 20:32 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS In een reactie laat Anderlecht weten de beslissing om een maand lang te voetballen zonder publiek te begrijpen, maar te betreuren. De club wijst op alle maatregelen die de voetbalclubs, volgens hen met succes, genomen heeft om iedereen veilig te ontvangen. De club wil snel overleg met de bevoegde overheden.

"Anderlecht heeft begrip voor de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een overrompeling in onze ziekenhuizen te voorkomen. Toch is de club ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is in het Lotto Park", zo laat Anderlecht weten. Anderlecht schrijft dat het "kosten noch moeite gespaard heeft om wedstrijden in veilige omstandigheden te organiseren". 

De club somt de lijst aan maatregelen nog eens op en wijst er verder op dat wedstrijden zonder publiek een enorme financiële impact hebben. "Het geleden verlies was al groot bij wedstrijden met een beperkt aantal toeschouwers, voor wedstrijden achter gesloten deuren is het nog veel groter."

"Overleg met overheden om snel weer supporters toe te laten"

Hoewel CEO Karel Van Eetvelt de beslissing begrijpt, wil hij niet bij de pakken blijven zitten. "We zijn blij dat we profwedstrijden kunnen blijven spelen, maar we betreuren ook dat zelfs organisaties die dankzij zware inspanningen bewezen hebben dat het kan om in de meest veilige omstandigheden evenementen in de buitenlucht te organiseren, dat niet langer mogen doen."

"We hopen de komende weken met de verschillende overheden oplossingen uit te werken om snel opnieuw supporters toe te laten. Uiteraard opnieuw volledig met respect voor alle regels. Naar voetbal kijken is voor enorm veel mensen in onze samenleving een belangrijke vorm van ontspanning. We willen er alles aan doen om hen dat in deze moeilijke tijden niet te ontnemen."

Bron: rsca.beanderlecht-online forum