"Kemar heeft ervaring, is agressief en heel snel"

VRIJDAG, 30 OKTOBER 2020, 23:22 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Zondag beleven we zo goed als zeker het grote debuut van Kemar Lawrence. Volgens coach Vincent Kompany is de Jamaicaan er klaar voor. "Hij speelde zonder problemen de hele vriendschappelijke wedstrijd tegen Charleroi", vertelt Kompany.

Lawrence vervangt wellicht Bogdan Mykhaylichenko die zondag positief testte op het coronavirus. "Kemar is een ander type dan Bogdan", zegt Kompany. "Hier kent niemand hem, maar in de Verenigde Staten heeft hij een goede reputatie. Hij heeft ervaring, is agressief en heel snel. Hij verdedigt graag en bezig leiderskwaliteiten."

Sinds zijn komst naar Anderlecht eind januari speelde hij nog maar een handvol minuten, begin maart tegen Zulte Waregem. Toen brak de coronapandemie uit en in de zomer verbleef Lawrence vier maanden in Jamaica om de dood van zijn broer te verwerken. "Het voorbije jaar heeft hij nauwelijks wedstrijden gespeeld, dus we blijven voorzichting met hem", aldus Kompany. "Maar Kemar heeft genoeg ervaring om te kunnen starten tegen Antwerp."

De laatste volledige wedstrijd van Lawrence dateert van 20 oktober vorig jaar met New York Red Bulls.

Bron: rsca.beanderlecht-online forum