Debutant Mukairu bezorgt Anderlecht de zege

ZONDAG, 1 NOVEMBER 2020, 15:29 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een realistisch Anderlecht heeft getoond dat het wel een resultaat kan halen in een topwedstrijd. Debutant Mukairu besliste de wedstrijd met een mooie plaatsbal en de Paarswitte verdediging liet zich deze maal niet vangen. Ook Lawrence, die na een lange afwezigheid voor het eerst aan een wedstrijd begon, liet ook een goede indruk na.

De eerste helft was best interessant te noemen, ook al waren de doelkansen erg schaars. Anderlecht startte met schoten van Amuzu en Zulj. In de vierde minuut zette Tau voor, maar Butez kwam goed tussenbeide. Anderlecht liet het initiatief aan Antwerp en dat resulteerde in veel balbezit, maar geen kansen voor de Great Old. Anderlecht loerde op de counter, maar de weinige opties die er waren, werden te zwak uitgespeeld. Boterberg liet wel na om tweemaal geel te trekken voor Antwerp in de beginfase. 

Sambi Lokonga en Zulj speelden vooral controlerend en de flanken werden goed afgedekt door Murillo en Lawrence. In minuut 27 werd een poging van Amuzu geblokt en op de corner kon Delcroix koppen, maar dat resulteerde niet in een doelpoging. Antwerp was offensief quasi onzichtbaar. Mbokani en Refaelov werden goed opgevangen en Van Crombrugge moest zich voor het eerst tonen op een poging van Gerkens in minuut 39. Net voor rust Trapte Bundu nog in het zijnet. Hoewel Anderlecht dus weinig gevaarlijk kon zijn, waren er toch enkele momenten waar er meer mogelijk leek.

Na rust zagen we hetzelfde spelbeeld. Na enkele flauwe prikken van de thuisploeg dreigde Antwerp voor het eerst na rust via Ampomah nadat Mbokani net niet bij een voorzet kon. Antwerp schakelde een versnelling hoger. Net na het uur trapte Ampomah nogmaals, maar Van Crombrugge was paraat. Net daarna debuteerde Mukairu die een zwakke Bundu kwam vervangen, maar Anderlecht bleef slordig in de opbouw en de aanval. Zo draaide Nmecha mooi weg, maar Amuzu trapte de kans veel te simpel naast. Niet lang later kon Tau net niet besluiten toen Amuzu hem net te hard aanspeelde. In minuut 75 werkte Anderlecht wel keurig af en kwam het op voorsprong. Sambi Lokonga zette een aanval op die bij Mukairu belandde. De Nigeriaan krulde de bal keurig voorbij Butez.

Antwerp bracht nog Miyoshi en Benavente voor het laatste kwartier. De Japanner waagde zijn kans met een laag schot in minuut 85, maar Van Crombrugge weerde in hoekschop. Amuzu had aan de overkant de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij trapte net naast. Ook Nmecha kon nog scoren, maar Butez redde de poging van de aanvaller. In tegenstelling tot in zoveel andere matchen, kon Anderlecht de voorsprong nu wel behouden. Het boekt een klinische zege en klimt in de rangschikking. Toch wel erg belangrijk met het zware programma in de komende weken. Volgende week moet Anderlecht naar het fel geplaagde Gent.

Score: 1-0
Goal(s): 1-0 Mukairu (75')

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Miazga, Delcroix, Lawrence (72' Luckassen), Sambi Lokonga, Zulj, Tau (78' Cullen), Bundu (62' Mukairu), Amuzu, Nmecha
Antwerp:Butez, De Laet, Seck, Hongla, Buta (77' Miyoshi), Gélin (72' De Pauw), Verstraete, Gerkens, Refaelov, Ampomah (80' Benavente), Mbokani

Geel: De Laet (29'), Gélin (61'), Buta (77')
Rood:

Scheidsrechter: Boterberg
Stadion: Lotto ParkBron: © Eigen redactieanderlecht-online forum