"Nog nooit zag ik iemand met zo'n wil om te slagen"

DINSDAG, 3 NOVEMBER 2020, 10:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een knap winnend doelpunt heeft Paul Mukairu zijn debuut zondag niet gemist. Het Nieuwsblad en La Dernière Heure spraken met mensen die Mukairu goed kennen en die noemen hem een speler met veel potentieel. "Zelfs Lukas Podolski vindt dat hij veel talent heeft."

De 20-jarige Mukairu tekende bij Antalyaspor na een geslaagde testperiode, maar bij de A-ploeg overtuigde hij niet helemaal. Volgens Ruud Boffin, de Belgische doelman van Antalyaspor, was dat niet geheel zijn fout. Boffin wijst erop dat de Turkse competitie moeilijk is voor jonge spelers. "Bestuurders en fans willen enkel ervaren spelers met een mooi CV", aldus de doelman. "Maar Paul heeft talent."

Dat laatste vindt ook zijn jeugdcoach Bala Misau. "Ik ben er zeker van dat Paul in een grote competitie gaat belanden. Hij moet ook snel bij de nationale ploeg want kan deze naar grote successen leiden", zo zegt Misau.

"Nog geen afgewerkt product"

Mukairu's makelaar Serdar Ertemçöz vertelt dat ook de Duitse oud-wereldkampioen Lukas Podolski wat zag in Mukairu. Podolski kwam in januari bij Antalyaspor en nam Mukairu onder zijn hoede. "Hij vond dat Paul veel talent had en wilde hem graag helpen." Na de training oefende het duo telkens nog twintig minuten op afwerken.

Volgens Ertemçöz is Mukairu geen centrumaanvaller, maar rendeert hij het best op de linkerflank. "Dan kan hij naar zijn rechtervoet gaan en toeslaan met zijn snelheid." De makelaar vraagt wel nog geduld. Hij wijst erop dat Mukairu amper een jaar geleden zijn eerste profwedstrijd speelde. "Hij is zeker nog geen afgewerkt product."

Meshack Ubochioma, zelf als voetballer actief in Slovenië, is een goede vriend van Mukairu. "Je kan met hem over twee dingen praten: godsdienst en voetbal." Volgens Mashack interesseren vrouwen snelle wagens Mukairu niet. Zijn makelaar beaamt dat. "Voetbal is het enige waar hij aan denkt. Nog nooit zag ik iemand met zo'n wil om te slagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.