Kompany: "Grootste progressiemarge van alle ploegen"

VRIJDAG, 6 NOVEMBER 2020, 13:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de langdurig geblesseerde Elias Cobbaut en Adrien Trebel na beschikt Vincent Kompany zondag tegen Gent over zijn volledige kern. Dat verhoogt de concurrentie en stemt hem tevreden. "Mijn ultieme doel is om op een dag een groep te hebben waarbij iedereen elkaar het vuur aan de schenen legt en waarbij de spelers kwaad zijn als ze niet spelen."

Kompany probeert naar eigen zeggen objectief te beslissen wie speelt en duidelijk te zijn. "We hebben 34 spelers, dus elke week zijn er 23 die niet spelen en een uitleg moet geven. Dat is een uitdaging, maar die neem ik er graag bij", aldus de coach. Heel veel uitleg hoeft hij ook niet te geven, zegt Kompany. "Ik probeer om een eenvoudig kader te schetsen: dat is de reden waarom jij niet of wel speelt. Spelers die doen wat ik vraag, hebben meer kans om te spelen."

Kompany gebruikte dit seizoen al dertig spelers. Door blessures en coronabesmettinge moest hij erg veel wisselen. Dat lijkt nu voorbij. "Als de automatismen komen, zullen we nog beter worden. Als jongste ploeg in België hebben we de grootste progressiemarge. We gaan zondag tegen Gent nog beter doen dan tegen OH Leuven en Antwerp."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.