"Vincent sprak nooit over voetbal, zo fantastisch is hij"

ZATERDAG, 7 NOVEMBER 2020, 11:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kemar Lawrence maakt nu al enkele weken terug deel uit van RSC Anderlecht. De Jamaicaan vertoefde vier maand in zijn thuisland na een ongeluk met zijn broer. De hele tijd bleef RSC Anderlecht met hem in contact en gunde hem alle tijd en ruimte om mentaal op sterkte te komen. 

Op gegeven moment deed zelf het nieuws de ronde dat zijn broer Damian was overleden en Lawrence daardoor in Jamaïca blijf. "Nee nee, mijn broer leeft nog, al scheelde het niet veel. Hij kreeg een zwaar motorongeval en ik reed net achter hem en heb hem letterlijk uit de crash getrokken. Zo een dingen breken je volledig. Op gegeven moment heb ik zelfs moeten kiezen tussen zijn leven of zijn voet, ik koos voor het laatste en hij leeft nog. Een loodzware beslissing, maar als ik hem nu bezig zie met zijn gezin heb ik de juiste beslissing genomen".

Ongeval

Tot dusver de reden waarom Lawrence zolang afwezig bleef. De club was op de hoogte van de problemen en bleef in contact met de speler. "De club is mij blijven steunen in die moeilijke periode en dat was enorm. Vincent Kompany belde regelmatig en informeerde hoe het ging met mijn familie. Hij zei dat als ik er klaar voor was, Anderlecht altijd een thuis zou zijn voor mij. Geen moment sprak hij over voetbal, enkel over mij en mijn familie, zo een fantatische kerel is Vinnie".

Blijven vechten

Anderlecht kocht Mykhaylichenko om de afwezigheid van Lawrence op te vangen. Doordat die eerste vorige week nog in quarantaine zat mocht Lawrence starten tegen Antwerp. Het is dus afwachten wie zal starten tegen Gent want Lawrence is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. "Ik ben blijven trainen in Jamaïca ik ben ook niet "dik" teruggekomen zoals de meeste hadden verwacht. Vier keer per week ging ik naar de fitness of lopen op het strand. Ik kwam dus heel fit terug en ben terug klaar om te starten, de club betaald mij ook niet om op de bank te zitten hé. Ik zal blijven op de deur kloppen tot ze opengaat."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.