Holveck: "Geef Jérémy tijd"

DINSDAG, 10 NOVEMBER 2020, 08:31 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Jérémy Doku vertoeft sinds gisteren opnieuw bij de Rode Duivels. De voorbije weken bij Rennes kon hij maar één wedstrijd winnen. Maar voorzitter Nicolas Holveck is meer dan tevreden over Doku: "Hij voldoet aan alle verwachtingen".

Scoren lukte nog niet bij Rennes maar dat neemt niet weg dat hij zich al heeft kunnen laten zien. "Jérémy is nu een maand bij Rennes en geloof mij, we zijn alleen maar gelukkiger geworden dat hij voor ons heeft gekozen. Hij voldoet echt aan alle verwachtingen en is een enorm talent", heeft Holveck alleen maar lof voor de jonge Rode Duivel.

Transfersom

Doku draagt wel een hoog prijskaartje met zich mee, daarom denken sommige supporters dat hij nu al het verschil zal maken bij Rennes. "Die jongen is pas 18 jaar, dat kan en mag je van hem niet verwachten. Ja, zijn prijskaartje was hoog, maar de markt evolueert nu eenmaal. We kregen trouwens ook een sms van jullie bondscoach (Roberto Martinez, nvdr). 'Goeie transfer' stuurde hij. Tof om dat te lezen".

Het is al lang geen geheim meer dat Martinez fan is van Doku. De kans is niet onbestaande dat hij in de selectie zit voor het EK. Wat dan weer positief nieuws is voor Rennes die de marktwaarde van de jonge speler alleen maar zal zien stijgen. "Dat is nu niet eens ons doel", is Hoveck eerlijk, "Rennes is een sportief project en Doku past daar perfect in. Je moet die jongen tijd geven, ook bij de nationale ploeg. Vergeet niet dat hij nog altijd maar 18 jaar is. En dit is hier ook weer allemaal nieuw voor hem. Door het drukke programma heeft hij ook nog niet echt de kans gehad om veel met de groep te trainen".

Bron: HLN (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum