Europees voetbal is een doel

WOENSDAG, 11 NOVEMBER 2020, 10:18 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Head of Sports Peter Verbeke wist bij zijn aanstelling dat er problemen waren, toch waren er nog een paar verrassingen. Ondertussen beginnen duidelijke lijnen zich uit te zetten en wordt er hard gewerkt aan de toekomst van de club. 

"Toen ik hier begon was ik vooral verbaasd over het gebrek aan struktuur", is Verbeke eerlijk, "Er was geen duidelijke visie of strategie voor de A-kern. En dat is nu toch wel een must wil je jezelf zien als een modern voetbalbedrijf."

"Ons jeugdcentrum heeft al de grote uitstraling op Europees vlak, maar dat alleen is niet voldoende. Ik zei het al eerder, ik wou Doku niet verkopen, maar we konden niet anders uit financiële noodzaak. Elk jaar nieuwe spelers in een A-kern is nefast, je moet een zekere regelmaat hebben. Jonge talenten omringen met de nodige ervaring".

"Het doel moet ook zijn om jonge talenten lang aan ons te binden, daarvoor is Europees voetbal bijna een must. Die jonge spelers kan je gemakkelijker overtuigen als je hen Europees voetbal kan voorleggen. Ik zal een tevreden Head of Sports zijn als we het seizoen afsluiten in de top vier en een Europees ticket op zak hebben", besluit Verbeke. 

Bron: sportmagazine.knack.beanderlecht-online forum