Maak kennis met Joseph Nonge Boende

VRIJDAG, 13 NOVEMBER 2020, 21:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD In de oefenwedstrijd van vanmiddag tegen Lens kregen enkele jongeren hun kans. Onder meer Alonzo Engwanda en Simion Michez kwamen in actie. De meest opvallende verschijning was echter Joseph Nonge Boende. Hij is nog maar 15 jaar en mocht zich meten met de grote jongens. Wie is hij?

Joseph Nonge Boende werd geboren op 15 mei 2005 en voetbalt sinds zijn zevende voor Anderlecht. Dit seizoen komt hij uit voor de U18 en af en toe mag hij al meetrainen met de U21 van Craig Bellamy. De slanke Nonge Boende speelt voornamelijk als verdedigende middenvelder. Zijn groot loopvermogen komt daar goed tot zijn recht. Hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans wil dat jongeren tijdens hun opleiding met verschillende posities in aanraking komen. En dus speelde Nonge Boende ook al centraal achterin, waar hij opviel door zijn duelkracht, en wat hoger op het middenveld. In die laatste rol toonde hij ook over de nodige kwaliteiten te beschikken om het spel te verdelen.

Als 15-jarige maakt Nonge Boende een sterke indruk bij de U18. Soms lijkt het te gemakkelijk te gaan, waardoor hij al eens durft een te moeilijke oplossing zoeken of het collectief vergeet. Arno Van den Abbeel, bondscoach van de U15, gelooft dat Nonge Boende een mooie toekomst wacht als hij dit manco uit zijn spel kan bannen. Ook zijn discipline binnen en buiten de lijnen is nog een werkpunt. Nonge Boende kreeg al meerdere keren een straf voor zijn gedrag en dit seizoen moest hij daarom zelfs een keer met de U16 spelen.

"Nonge Boende is zonder twijfel een speler die het talent heeft om door te breken op het hoogste niveau. Op voorwaarde wel dat hij volwassen wordt in zijn spel en zijn gedrag", is onze Neerpede-watcher DavidBxl. "Laat ons hopen dat zijn entourage hem hierin steunt en dat de Anderlecht-opleiding hem alles geeft om dat te bereiken."

Joseph Nonge Boende heeft ook nog een jongere broer die bij Anderlecht speelt. Loïc maakt deel uit van de U13.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.