Van Eetvelt: "Winterstage op Neerpede"

WOENSDAG, 18 NOVEMBER 2020, 10:08 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS De Pro League vroeg aan hun leden om tijdens de winterstop niet op stage te vertrekken naar het buitenland. De meeste clubs lijken zich daarnaar te schikken. Bij RSC Anderlecht is al definitief beslist om in België te blijven voor de winterstage, misschien zelfs gewoon op Neerpede. 

De huidige coronacrisis is ook een gesel voor de voetbalclubs in eerste klasse die nu weeral een tijdje zonder publiek moeten spelen. Na speeldag 19 is er ook een korte winterstop waarin veel clubs naar het buitenland trekken op winterstage.

Alleen zal dat nu niet het geval zijn voor RSC Anderlecht, een beslissing die Pro League toejuicht. Het gevaar schuilt er immers in dat ploegen in quarantaine moeten als ze terug komen uit het buitenland en de kalender is nu al krap.

Twee scenario's

"We hadden al een tijdje twee scenario's klaarliggen voor de winterstop", zegt Karel Van Eetvelt, "Eentje voor het buitenland en eentje voor België. Het eerste is vrij vlug afgevoerd. We blijven dus in eigen land. We bekijken nu of we de winterstage kunnen organiseren in Neerpede."

Bron: sporza.beanderlecht-online forum