Van Eetvelt: "De verliezen stapelen zich op"

VRIJDAG, 20 NOVEMBER 2020, 09:10 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS De coronacrisis treft ook de Belgische profclubs hard in de portemonnee. Voor dit jaar alleen al wordt het verlies op 275 miljoen geschat. Iedereen is het erover eens dat deze situatie niet lang meer mag duren. Het water staat bij verschillende clubs nu al aan de lippen.

Ook Karel Van Eetvelt ziet het somber in als er niet vlug een ommekeer komt. Marc Coucke heeft al veel geld geïnvesteerd in de club maar dat kan natuurlijk niet blijven duren. De hoop is nu dat de kleine aandeelhouders akkoord gaan met een kapitaalsverhoging.

"We stapelen de verliezen op en dat weegt voor elke club zwaar doen. Een kapitaalsverhoging mag dus niet lang meer op zich blijven wachten. Qua duurzaamheid voor het profvoetbal is dit niet lang houdbaar."

Overheidssteun

In de buurlanden stapten de profclubs al naar de overheid met hun vraag voor steun. In België ligt dat ingewikkelder. De clubs genieten al van een gunstig RSZ-statuut en dat valt niet zo in goede aarde bij de gewone belastingbetaler. Al wil Van Eetvelt die deur niet volledig sluiten.

"Het kan een optie zijn al was het maar om verdere harde maatregelen te vermijden. Maar voorlopig is er niet echt een contact tussen de betrokkenen daarover".

Bron: HLN (Niels Vleminckx & Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum