"Beste antwoord op vorige zondag is op het veld"

VRIJDAG, 27 NOVEMBER 2020, 14:19 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Veel wou Vincent Kompany niet meer kwijt over de wedstrijd tegen Beerschot, hij wou zich vooral richten op de wedstrijd van zondag tegen Standard. De trainingen de voorbije dagen waren in ieder geval al hevig en intens, nu dat doortrekken naar zondag. 

"Veel woorden zijn er niet gezegd de afgelopen week. Ik heb mij zondag na de wedstrijd boos gemaakt en daarmee was voor mij alles gezegd. We hebben ons daarna vooral gefocust op de wedstrijd van zondag tegen Standard. Het is nu niet het moment om uitspraken te doen in de media. Het is nu het moment om het zondag te tonen op het veld", was Kompany duidelijk op de persconferentie.

Belang van een clasico

"Het voordeel aan dit soort wedstrijden is dat je niet moet uitleggen hoe belangrijk deze wedstrijd is. Iedereen weet het, van ondervinding, van ervaring, van horen vertellen. Dit zijn ook mijn favoriete wedstrijden, zowel als speler als als coach. Een clasico moet je winnen. Het maakt niet uit of je dan op de eerste of de tiende plaats staat. Je moet die gewoon winnen. Dit zijn de wedstrijden die de moeite waard zijn", aldus nog de coach.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum