Red Flames halen EK 2022

DINSDAG, 1 DECEMBER 2020, 23:37 - TCV

DAMES De Red Flames hebben zich vanavond weten te kwalificeren voor de eindronde van het EK 2022 in Engeland. In de laatste groepswedstrijd werd Zwitserland met 4-0 naar de Alpen teruggestuurd. Het Paars-witte aandeel in de overwinning was groot.

België moest de laatste wedstrijd liefst winnen, maar na een stroompanne waren het de Zwitsers die het balbezet hadden zonder kansen. In de 25ste minuut vond Wullaert in het strafschopgebied De Caigny die de bal binnenkopte, een Paars-witte combinatie. Dezelfde combinatie net voor rust. Wullaert bediende opnieuw De Caigny en België leidde met 2-0 aan de rust.

Na de pauze bleef België de wedstrijd controleren en Wullaert zorgde met een kopbaldoelpunt voor de 3-0, het derde Anderlechtse doelpunt van de avond. In de slotfase maakte Cayman er nog 4-0 van. Een knappe prestaties van de Belgische dames die zich voor de tweede maal konden plaatsen voor de eindronde van een EK.