FC Luik: "Wij willen spelen"

DONDERDAG, 3 DECEMBER 2020, 07:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht treft in de 16de finales van de Beker van België, FC Luik. Voor de amateursclubs is het financieel een hele opgave om die wedstrijden af te werken, ook zijn moeten hun spelers regelmatig laten testen. FC Luik liet alvast weten dat ze de wedstrijd willen spelen. 

De betrokken ministers zouden alvast de toelating geven aan de betrokken clubs om te trainen en spelen. Normaal liggen alle activiteiten in het amateurvoetbal noodgedwongen stil tot 15 januari.

De verplichte COVID-19 tests komen natuurlijk wel met een prijskaartje voor de amateurclubs. De Pro League contacteert dan ook alle amateurclubs om na te gaan of ze het zien zitten om de wedstrijd te spelen, ze stellen ook een financiële bijdrage voor. Weigert de club dan verliezen ze met forfaitcijfers.

Pierre Laurent Fassin, directeur van FC Luik, zegt paraat te zijn om RSC Anderlecht op 10 januari te verwelkomen.
"Als het mag van de overheid, dan spelen we. Dat komt natuurlijk met een prijskaartje maar wij zijn in de eerste plaats een voetbalclub en geen onderneming."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.