Kompany: "Ik begrijp de verwachtingen"

DONDERDAG, 3 DECEMBER 2020, 08:42 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vincent Kompany heeft begrip voor de verwachtingen van de supporters. Maar hij weet ook dat RSC Anderlecht nog niet rijp genoeg is om uit te gaan van eigen sterkte. Het materiaal is er, het is aan de trainer om dat nu te laten renderen. 

"Ik ben paars en dan bedoel ik niet alleen mijn lichaam maar alles, in hart en nieren, mijn bloed is paars. Ik ben hier al sinds mijn zes jaar en begrijp dus als geen ander waar de club voor staat en wat de verwachtingen zijn", is Kompany eerlijk.

"In eerste instantie moet Anderlecht winnen, in tweede instantie mét mooi voetbal. Een overwinning zonder mooi voetbal is dus niet genoeg, ik weet dat. En we zijn ook goed bezig om dat te realiseren, alleen gaat dat niet met een vingerknip."

"Enkele dagen geleden schoot ik in de lach op training. 'Zie nu naar onze groep', zei ik tegen onze trainers, 'Vier, vijf, zes spelers in deze selectie zijn toekomstige Rode Duivels. Zij zullen het mooie weer maken op de WK's van 2026 en 2030. Alleen beseft niemand dat nu'. "

Bron: HLN (Stephan Keygnaert)anderlecht-online forum