RSCA buigt onrecht om in overwinning

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2011, 22:23 - Skyhawk

Anderlecht heeft het onrecht dat hen overkwam in de eerste helft alsnog omgebogen in een overwinning. Paars-wit scoorde twee maal in de tweede helft en won zo bij Bursaspor met 1-2.

De bezoekers waren duidelijk beter. Suarez bood meteen al de 0-1 aan Kljestan aan, maar de Amerikaan besloot zwak. De Turken kwamen slechts sporadisch voor Anderlecht's doel opduiken, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Paars-wit had echter nog twee uitgelezen mogelijkheden om de score te openen. Eerst miste Suarez en later was Kanu te egoïstisch.

De goal viel dan plots aan de overkant dankzij een bevlieging van ... de scheidsrechter. Spits Teteh Bangura sloeg naar de bal tijdens een kopduel. De scheidsrechter verwarde echter zijn arm met die van Biglia en bood zo de thuisploeg de 1-0 aan vanop de stip.

Bursaspor leek moed te vatten, maar Anderlecht bleef geconcentreerd. Zo was het 1-0 bij de pauze.

De tweede helft veranderde niets aan het spelbeeld. Anderlecht drong aan en verdedigde hoog. Er vielen openingen, maar toch kwam de gelijkmaker er via een penalty. Kanu werd foutief gestuit in de grote rechthoek en Legear zette de bordjes gelijk vanop elf meter.

De Turken hadden geen reactie meer in huis. De enige kans die ze nog bij elkaar voetbalde was een kopbal die een metertje naast ging. Anderlecht daarentegen verdiende nu absoluut de overwinning. Suarez kopte net naast en Jovanovic kwam letterlijk een tiende van een seconde te laat om Suarez center binnen te duwen. Ook Legear en Fernando zorgden nog voor gevaar.

Uiteindelijk viel de verdiende tweede goal dan toch. Fernando's schot werd nog gestopt door de thuisdoelman, maar Jovanovic was goed gevolgd: 1-2. Daarna kwam Anderlecht, net als tijdens de rest van de wedstrijd, niet meer in de problemen.