Nilis trekt naar Jordanië

DINSDAG, 22 DECEMBER 2020, 13:44 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Luc Nilis trekt naar het Midden-Oosten. Hij wordt assistent van Vital Borkelmans bij Jordanië dat nog in de running is om zich te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar.

Enkele weken geleden leek Nilis na een korte proefperiode op weg om spitsentrainer bij Anderlecht te worden, maar uiteindelijk ging de deal niet door en moest de ex-speler met de gouden traptechniek elders op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vital Borkelmans, met wie Nilis twee WK's meemaakte (1994 en 1998), haalt Nilis als assistent naar Jordanië waar een contract ligt tot juni 2021. "We hebben in die periode drie belangrijke matchen in de WK-kwalificaties. Kwalificeren we ons, dan wordt er een nieuw contract voorgesteld” aldus Borkelmans. De formaliteiten zijn rond, enkel Nilis' handtekening moet nog worden gezet.

Jordanië (95ste op de FIFA Ranking) staat momenteel gedeeld tweede in zijn kwalificatiegroep. Jordanië en Koeweit volgen op twee punten van leider Australië (12 punten). Nepal heeft drie punten en Taiwan nul. Ook de tweede in de groep kan potentieel doorstoten naar de derde kwalificatieronde in Azië.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.