Anderlecht scoort twee maal met tien man: 2-2

MAANDAG, 22 AUGUSTUS 2011, 00:16 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Een tot 10 man herleid Anderlecht kon vandaag een 0-2 achterstand nog ombuigen in een gelijkspel, vooral dankzij de goede invalbeurt van Kabasele. De jonge speler scoorde de aansluitingstreffer en gaf de assist voor de gelijkmaker


De eerste helft was bijzonder zwak. Bergen durfde niet te voetballen en Anderlecht leek niet bij machte om het verdedigende blok uit verband te spelen. De beste kans van de eerste helft was voor Jovanovic, die in de basis stond wegens een blessure bij Suarez. Hij kwam alleen voor doel, maar Berthelin redde met de voet.

Verder viel er weinig te beleven. Anderlecht probeerde en Bergen counterde. En dat leek te lonen voor de bezoekers, maar Perbet's goal werd voor buitenspel afgekeurd.

Net voor de pauze kwam er dan toch wat opschudding. In een duel raakte Samuel een bezoekende speler. Scheidsrechter Van de Velde, die een zwakke partij floot, interpreteerde het als een slag en trok rood. Een veel te strenge straf voor de Braziliaan.

Jacobs werd hierdoor gedwongen om in te grijpen. Een bleke Kanu ging naar de kant en Deschacht kwam in zijn plaats. En die ging al snel in de fout. Perbet profiteerde en zette de bal in de rechter-bovenhoek binnen. Even later kon ook Bourabia in de kluts de score nog verdubbelen.

Anderlecht leek KO te zijn, maar een frisse Kabasele bracht weer hoop: bij zijn tweede actie van de avond werd hij mooi vrijgespeeld en hij trapte de aansluitingstreffer tegen de touwen. Even later speelde bij ook Biglia knap aan op de rand van het strafschopgebied. De Argentijn trapte al vallend de bal in de rechter-benedenhoek. De bordjes hingen weer gelijk en Anderlecht trok, met nog een kwartier op de klok, verder naar voren. Er kwamen nog enkele halve kansen, maar de energie was duidelijk opgebrand. Bergen dreigde nog op de tegenaanval, maar geen van beide ploegen konden nog scoren: 2-2.

Resultaat: 2-2
Doelpunten: 58' Perbet 0-1, 61' Bourabia 0-2, 69' Kabasele 1-2, 75' Biglia 2-2

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Samuel, Safari, Legear (65' Kabasele), Biglia, Kljestan, Kanu (46' Deschacht), De Sutter, Jovanovic (76' Canesin)
Bergen: Berthelin, Timmermans, Dia, Franquart, Monteyne, Nicaise (83' Matthys), Bourabia (73' Blondelle), Zola, Lepicier, Ibou, Perbet (87' Mombongo)

Geel: Timmermans, Nicaise
Rood: 44' Samuel (slag)

Scheidsrechter: Van de Velde
Stadion: Constant Vanden Stock