Transfergeruchten: Ortiz, Diallo, Camara

MAANDAG, 28 DECEMBER 2020, 21:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Nog enkele dagen en de transfermarkt heropent, dus daar duiken opnieuw de transfergeruchten op. De voorbije dagen werd Anderlecht genoemd bij drie buitenlandse namen.

France Football meldt dat Anderlecht één van de clubs is die gecharmeerd geraakt zijn door Mamadou Lamine Camara uit Senegal. De 17-jarige verdedigende middenvelder maakte in november indruk op het kwalificatietoernooi voor de Africa Cup U21. Camara zou echter naar Olympique Marseille verhuizen, waar hij begin januari zijn eerste profcontract tekent. Hij speelt nu nog in Senegal.

Op dat toernooi raakte Anderlecht volgens Footmercato ook onder de indruk van Samba Diallo. Diallo is eveneens een Senegalees. Begin januari wordt de spelmaker 18 jaar en kan hij een contract in Europa tekenen. Diallo speelt nu nog voor een academie in Dakar. Naast Anderlecht tonen ook het Franse Lille en enkele andere clubs interesse. 

In Zuid-Amerika wordt Anderlecht gekoppeld aan de Colombiaanse centrale verdediger Pablo Ortiz. De 20-jarige Ortiz debuteerde in september bij topclub America Cali en is niet meer uit de basiself weg te denken. Futbolete schrijft dat Anderlecht, Feyenoord, Ajax en Borussia Dortmund Ortiz in hun notitieboekje hebben staan.

U weet, maar we willen het toch nog even opmerken, dat Anderlecht dit jaar zijn scouting enorm heeft uitgebouwd en via data spelers uit de hele wereld in kaart brengt. Dat paars-wit deze jongens volgt, betekent niet dat het ook effectief stappen zal ondernemen om hen te halen. Enige nuance is dus op zijn plaats.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.