Najar naar Standard of Zulte Waregem: wat klopt ervan?

VRIJDAG, 1 JANUARI 2021, 20:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Na amper een jaar is het avontuur van Andy Najar bij Los Angeles FC al afgelopen. Een succes werd het niet. De website Futbol Centroamérica ziet de voormalige rechtsback van Anderlecht terugkeren naar Europa. Zulte Waregem en vooral Standard zouden interesse tonen, zo schrijft het. Maar hoe serieus moeten we dit bericht nemen? 

Na jaren van blessureleed vertrok Najar afgelopen winter naar Los Angeles FC in de Amerikaanse competitie. Daar kwam hij in één jaar niet verder dan één basisplaats en zeven invalbeurten. Samen goed voor amper 180 minuten voetbal. Los Angeles FC besliste dan ook om het contract van Najar niet te verlengen. Sinds vandaag is hij een vrije speler. 

Futbol Centroamérica schrijft nu dat Najar wellicht terugkeert naar Europa. Standard en Zulte Waregem tonen interesse, klinkt het. Het bericht wordt gretig overgenomen door Belgische websites. Logisch, een oud-lieveling van Anderlecht die naar Standard zou trekken: vuurwerk! Maar hoe geloofwaardig is het bericht van Futbol Centroamérica? De website verwijst naar berichten in Belgische media als bron, maar enig zoekwerk leverde niets op ...

Van sterkhouder tot zorgenkind

Najar arriveerde in januari 2013 op voorspraak van John van den Brom bij Anderlecht. Pas in augustus zou hij debuteren, maar in geen tijd ontpopte hij zich tot een sterkhouder op de rechterflank. Drie seizoenen zou hij dat blijven, maar toen sloegen blessures toe. Als Najar tekent bij een andere Belgische club, zeker Standard, draagt hij maar best een shirt met lange mouwen. Op zijn linkerarm heeft hij immers het logo van Anderlecht laten tatoeëren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.