Onyekuru gelinkt aan RSC Anderlecht

MAANDAG, 4 JANUARI 2021, 07:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Henry Onyekuru wil speelminuten en is op zoek naar een club die hem die wel geven. De ex-Anderlechtspeler is niet meer gelukkig bij zijn huurclub Galatasaray en wil er zo vlug mogelijk weg. Er zou interesse zijn van Belgische clubs, ook van RSC Anderlecht. 

Toch betwijfelen we of Onyekuru effectief de stap terug naar Brussel zou zetten. Hij vertrok er drie jaar geleden onder niet al te beste omstandigheden. Er was toen heel wat discussie over een blessure. Anderlecht stelde een operatie voor, moederclub Everton vond die ingreep overbodig. 

De relatie met toenmalig Anderlecht-coach Hein Van Haezebrouck was ook al helemaal verzuurd en Onyekuru keerde nooit meer terug naar de A-kern. Ook al was het zou voorzien, een tweede seizoen in paars-wit shirt kwam er niet.

Ondertussen is Onyekuru eigendom van AS Monaco die hem uitleende aan Galatasaray maar ook daar komt hij amper aan spelen toe. De Nigeriaan vraagt dus om een transfer en buitenlandse media linken hem meteen aan enkele Belgische clubs waaronder ook paars-wit. Maar of hij effectief terug naar Brussel komt durven wij toch te betwijfelen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.