Refereeing Department: "Nmecha verdiende geel voor simulatie"

MAANDAG, 11 JANUARI 2021, 15:52 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN In haar wekelijkse analyse van enkele wedstrijdfases bespreekt het Refereeing Department vandaag ook de twee strafschopfases die zich tijdens OH Leuven - Anderlecht voordeden. In beide gevallen beoordeelde scheidsrechter Verboomen de situatie goed.

Vijf minuten voor tijd kreeg OH Leuven een strafschop omdat Killian Sardella de hiel van Mathieu Maertens aantikte. "De scheidsrechter fluit onmiddellijk voor strafschop. De VAR bekijkt de beelden en bevestigt de beslissing. Het Referee Department gaat volledig akkoord met de beslissing van de scheidsrechter", zo klinkt het.

Diep in de toegevoegde tijd probeerde Lukas Nmecha ook nog een strafschop te versieren. "De aanvaller controleert de bal eerst met de borst en daarna met de voet en laat zich daarna vrijwillig vallen met een OHL-speler Vaclav Jemelka in de rug. De scheidsrechter laat terecht verder spelen. Het Referee Department verwacht in deze situatie een indirecte vrije trap en een gele kaart voor Lukas Nmecha voor simulatie."

Bron: KBVBanderlecht-online forum