"Anderlecht wil 30 miljoen euro voor Sambi Lokonga"

MAANDAG, 11 JANUARI 2021, 17:22 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Alexis Saelemaekers heeft de directie van AC Milan getipt over zijn beste vriend Albert Sambi Lokonga. Milan News nam daarop contact op met Anderlecht-watcher Christophe Franken van La Dernière Heure voor een woordje uitleg.

Saelemaekers en Sambi Lokonga zijn boezemvrienden. Geen wonder dus dat Saelemaekers een goed woordje doet voor de aanvoerder van Anderlecht bij zijn Milanese bazen. Een vertrek deze winter is om sportieve redenen uitgesloten voor paars-wit. In de zomer is een transfer wel bespreekbaar. Mits het juiste bedrag op tafel komt. En niemand minder dan Saelemaekers zelf zou dat bedrag omhoog kunnen duwen.

"Anderlecht dacht een jaar geleden een goede zaak te hebben gedaan door Saelemaekers te laten vertrekken voor zeven miljoen euro", vertelt Franken. "Intussen is hij er twintig waard." Ook Bornauw zag zijn waarde vermenigvuldigd na zijn transfer naar Keulen. Die fout wil Anderlecht niet opnieuw maken. "Sambi Lokonga is aanvoerder en verschillende clubs volgen hem. Anderlecht wil hem in de zomer voor veel geld verkopen. Dertig miljoen euro. De vraag is of Milan dat kan betalen", aldus Franken.

Bron: Milan Newsanderlecht-online forum