Officieel: Anderlecht versterkt middenveld met Ashimeru

WOENSDAG, 13 JANUARI 2021, 14:21 - KDB2000
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Het heeft lang geduurd, maar nu is het ook officieel. Anderlecht heeft zich versterkt met Majeed Ashimeru. De middenvelder komt op huurbasis over van Red Bull Salzburg.

Anderlecht maakte zonet via sociale media de transfer van Majeed Ashimeru bekend. De 23-jarige Ghanees komt op huurbasis over van Red Bull Salzburg uit Oostenrijk. De middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd met een aankoopoptie. Ashimeru sluit zich zo snel mogelijk aan bij de rest van de groep en zal er met rugnummer 18 spelen. De manager van de speler, Zouhair Essikal, zegt aan Voetbalkrant dat het de woorden van Vincent Kompany zijn die de speler hebben overtuigd om naar Brussel te trekken.

“Majeed is een jonge polyvalente middenvelder met veel verticaliteit in zijn spel. Hij werd opgeleid binnen de filosofie van Red Bull, zodat zijn profiel goed aansluit bij wat wij verwachten van onze spelers. Majeed heeft daarenboven een goede versnelling en houdt ervan te infiltreren", zegt sportiefdirecteur Peter Verbeke.

Daarnaast vertelt Peter Verbeke, dat Majeed écht naar Anderlecht wil komen en er een interessante aankoopoptie werd bedongen, wat de club perspectieven biedt op een samenwerking voor meerdere seizoenen.

 Bron: Anderlecht
Voetbalkrantanderlecht-online forum