Levensverhaal Koller wordt verfilmd

DONDERDAG, 14 JANUARI 2021, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Tsjechische regisseur Petr Vetrovsky gaat een film maken over het leven van Jan Koller. Dat maakte het Tsjechische persagentschap CTK vandaag bekend. Koller maakte tussen 1999 en 2001 furore in het Anderlecht-shirt. 

Regisseur Vetrovsky was naar eigen zeggen vooral geïnteresseerd in de snelle opgang van Koller. Tot zijn 21e speelde Koller in de lagere reeksen. Via Sparta Praag en Lokeren belandde hij in 1999, toen 26 jaar oud, bij Anderlecht. Daar vormde hij een koningskoppel met Tomasz Radzinski. Onder Aimé Antheunis speelde Koller twee keer kampioen, won hij de Gouden Schoen en speelde hij in de tweede ronde van de Champions League.

Na twee jaar verkocht Anderlecht de boomlange Tsjech voor 500 miljoen Belgische Frank (12,5 miljoen euro) aan Borussia Dortmund. Vijf jaar lang was Koller daar een sterkhouder. Met 55 doelpunten is hij ook nog steeds topschutter bij de Tsjechische nationale ploeg.

De opnames voor de film zijn al gestart. De filmcrew plant ook verschillende gesprekken met collega-voetballers. In februari 2022 is de première voorzien.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum