FC Luik stoomt zich klaar voor bekermatch tegen Anderlecht

ZONDAG, 17 JANUARI 2021, 20:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Waar Dessel Sport vandaag forfait moest geven voor de bekerwedstrijd begin februari tegen Beerschot, bereidt FC Luik zich volop voor op de partij tegen Anderlecht. De club uit de eerste amateurklasse won gisteren een oefenduel tegen La Louvière met 2-0.

FC Luik hervatte begin januari de training om zich voor te bereiden op de 1/16e finale van de Beker van België tegen Anderlecht. "Ik zag meteen een groot enthousiasme", vertelt coach Drazen Brncic. "Tijdens de coronapauze hebben de spelers allemaal hun programma goed gevolgd. Dat liet ons toe om bij het hervatten van de trainingen meteen aan hoge intensiteit te starten."

In een eerste oefenduel toonde FC Luik zich sterker dan La Louvière, één van de betere clubs uit de tweede amateurklasse.  Benoît Bruggeman en Jonathan D'Ostilio scoorden de twee doelpunten. Coach Brncic was tevreden van wat hij te zien kreeg. "Wat we in de eerste helft lieten zien, was erg goed. Maar er is nog ruimte voor verbetering. Volgende week gaan we nog intenser werken."

FC Luik ontvangt Anderlecht voor de beker op woensdag 3 februari. In de voorbereiding speelt het nog tegen Heur-Tongeren uit de tweede amateurklasse en tegen de U21 van Eupen.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum