"Ik ben geen Calimero, ik wil wel de discussie op gang brengen"

MAANDAG, 18 JANUARI 2021, 13:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany heeft blijkbaar een paar tere snare geraakt tijdens zijn betoog over de scheidsrechters. De coach benadrukt dat hij zeker niet geklaagd heeft over de scheidsrechters maar wel een discussie wil op gang brengen: "Ik ben geen Calimero".

"Ik ben en blijf altijd supporter van het spelletje voetbal en ik stel vast dat het voetbal alsmaar sneller gaat. Dat is nationaal en internationaal zo. Tijdens een training push ik mijn spelers ook altijd tot op de grens. Ik heb ook nooit gezegd dat de scheidsrechters altijd tégen Anderlecht fluiten. Ik zei wel dat het voetbal blijft evolueren en dat de scheidsrechters die evolutie ook moeten volgen", begon de coach zijn betoog. 

"Kom maar eens kijken naar onze jeugd, die voetballen tegen 2000 km per uur. Je kan die evolutie niet tegen houden en ik ben zeker voorstander voor een debat. Een goede bespreking tussen spelers, coaches en scheidsrechters. Het voorbije jaar ging dat niet door de huidige gezondheidscrisis. Maar ik promoot het wel voor de toekomst. Iedereen zal daar baat bij hebben", aldus nog Kompany.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.