"Ik zie veel progressie maar we moeten hard blijven werken"

MAANDAG, 18 JANUARI 2021, 14:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany blijft ondanks de nul op zes positief en predikt geduld. Het is belangrijk dat men nu vooral de moed niet laat zakken. De coach trekt zich vooral op aan de vele kansen die gecreëerd worden en de progressie bij sommige van zijn spelers. 

"Als we de voorbije wedstrijden bekijken voetballen we heel wat kansen bij elkaar, alleen de efficiëntie voorin ontbreekt. Tegen Charleroi zullen we al zeker niet zoveel kansen bijeen kunnen spelen, hun organisatie is heel sterk. Aan efficiëntie ontbreekt het hen ook niet. En dat is iets wat wij morgen ook moeten zijn, efficiënt en blijven voluit gaan."

Kompany is ook niet van plan om grote wijzigingen door te voeren. "Wijzigingen moeten progressief gebeuren, ik behoud het vertrouwen in mijn spelers. En blijf er alles aan doen om hen beter en efficiënter te maken. Veel jonge spelers hebben nog een enorme progressiemarge. Kijk naar Amuzu, hij staat al veel verder dan vorig jaar en hij kan nog beter. Vertrouwen is ook superbelangrijk voor zo een jonge groep en al zeker voor de spelers die voorin het verschil moeten maken."

"Ik prop het er elke dag in en dat doe ik met plezier. Het is logisch dat de verwachtingen hoog zijn van de ploeg, kijk naar onze geschiedenis. We blijven dan ook, elke dag weer, heel hard werken. En tegen Charleroi zal dat nodig zijn. Het is een ploeg waar je niet veel kansen gaat krijgen, we moeten in onszelf geloven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.