"Lukas heeft bij Anderlecht voetbalplezier teruggevonden"

DONDERDAG, 21 JANUARI 2021, 07:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lukas Nmecha ook volgend seizoen nog bij RSC Anderlecht, veel supporters dromen er van. Papa Kalu Nmecha ziet vooral dat zijn zoon gelukkig is in Brussel en sluit een verlengd verblijf niet uit al hangt veel af van zijn moederclub Manchester City en de financiën bij RSC Anderlecht. 

Paars-wit betaalt bij deze huurdeal maar een deel van het salaris van Nmecha. Als hij zich zo blijft doorzetten zal Anderlecht wellicht dieper in de buidel moeten tasten om hem nog een seizoen langer te huren. En de kans bestaat ook nog altijd dat City hem gewoon wil terughalen, al is die klein.

Vincent Kompany liet op zijn persconferentie al vallen dat de reden waarom het bij vorige clubs niet lukte, Nmecha niet op zijn beste positie werd uitgespeeld. Daar stond hij als flank opgesteld terwijl hij in Brussel wordt uitgespeeld als centrumspits.

Europees voetbal halen zou in ieder geval al een pluspunt zijn om Nmecha nog een seizoen langer aan Anderlecht te binden. Maar volgens papa Nmecha moet dat niet persé. Het feit dat zijn zoon het voetbalplezier heeft teruggevonden zou al een groot voordeel voor paars-wit zijn. "Lukas is gelukkig bij Anderlecht, hij heeft er weer voetbalplezier gevonden. Hij krijgt en voelt het vertrouwen van Kompany en de sfeer is heel goed."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.