"Rome en Parijs zijn ook niet op één dag gebouwd"

DONDERDAG, 21 JANUARI 2021, 09:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wielermanager Patrick Lefevere zetelt ondertussen één jaar in de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht als onafhankelijke. Veel heeft hij de club nog niet kunnen bijbrengen, vertelt hij zelf in De Tribune op Sporza. 

"Het zijn Marc Coucke en Wouter Vandenhaute die er mij absoluut bij wilden hebben, maar veel heb ik er eigenlijk nog niet kunnen doen. Ik ben vooral geschrokken van de negatieve reacties toen het nieuws bekend raakte dat ik ging zetelen in de Raad van Bestuur. Blijkbaar moet je een bepaalde kleur vertegenwoordigen als bestuurslid, het kan nooit gewoon de liefde voor voetbal zijn."

Wolfpack

"Ik wou vooral binnenkijken hoe het daar loopt in en rond de club. Ik had het idee om de spirit van bij de Wolfpack binnenbrengen. Maar daar ben ik belange nog niet toe geraakt. Vincent Kompany heb ik nog maar één keer ontmoet en dat was het."

Vincent Kompany

"Ik zou ook niet in Kompany zijn plaats willen zijn. Hij is indertijd met veel toeters en bellen binnengehaald maar moet nu wel het seizoen redden met wat hij ter beschikking heeft. Bovendien wordt Anderlecht ook altijd afgerekend op het verleden. Maar Kompany heeft nu eenmaal niet de financiële slagkracht van in het verleden. Hopelijk halen ze de Europa League, dat zou financieel toch al een meevaller zijn."

"Paniek is een slechte raadgever, maar je voelt de stress bij zo'n Kompany wel toenemen. Maar Rome en Parijs zijn ook niet op één dag gebouwd", besluit Lefevere. 

Bron: sporza.beanderlecht-online forum