34,9 miljoen euro verlies in 2019-2020

VRIJDAG, 5 FEBRUARI 2021, 20:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Licentiecommissie heeft het Financial Fair Play resultaat bepaald voor het boekjaar afgesloten op 30 juni 2020. Anderlecht is met voorsprong de slechtste leerling van de klas. Paars-wit maakte vorig seizoen bijna 35 miljoen euro verlies. Door de recente kapitaalsverhoging ontsnapt het aan sancties.

Slechts zes profclubs maakten vorig seizoen geen verlies. Racing Genk maakte 29 miljoen euro winst, Club Brugge 24,2. Helemaal aan de andere kant van de lijst staat Anderlecht met 34.851.874 euro verlies. De voorlaatste in het rijtje is Antwerp met 14,9 miljoen euro verlies.

Geen enkele club, ook Anderlecht niet, overschreed de regels van de Financial Fair Play, maar het was nipt. De kapitaalsverhoging van 5 miljoen euro die paars-wit dit jaar al doorvoerde was broodnodig. Anders werd Anderlecht wel gestraft, schrijft Het Nieuwsblad. 

Met een Financial Fairplay Result van -24 miljoen euro staat Anderelcht er veruit het slechtst voor van alle eersteklassers. Ook hier is Antwerp de op één na slechtste met -9,6 miljoen euro. Club Brugge doet het het best met +43,1 miljoen euro, gevolgd door Genk met +35,2 miljoen euro. 

Alle cijfers kan je hier bekijken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.