Frank Boeckx wordt papa

DONDERDAG, 11 FEBRUARI 2021, 07:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het was Frank Boeckx die in doel stond in 2018 toen RSC Anderlecht met 0-3 verloor van Union in de beker. Ondertussen is hij profkeeper af, maar keeperstrainer bij de U21, scout hij doelmannen en nog het belangrijkste van allemaal: hij wordt binnen enkele maanden papa.

Die bepaalde wedstrijd in 2018 werd de laatste thuiswedstrijd van Boeckx. De doelman sukkelde al langer met de rug en onderging verschillende behandelingen die maar tijdelijk een oplossing boden. “Anderlecht zat toen in een slechte periode. Veel jongens dachten alleen aan zichzelf en niet aan de ploeg. Gemakzucht, onderschatting,... Daar heb ik de pest aan en we verloren thuis met 0-3. Union stond toen nochtans minder ver dan waar ze nu staan.” "Ik ben gestopt omdat ik geen ivalide wilde worden. Het was zelfs zo erg dat ik als dertiger een auto vroeg met hogere zetels. Dan weet je dat er iets niet goed zit."

U21 & analist

Boeckx bleef actief bij RSC Anderlecht, hij is er keepertrainer bij de U21, assistent van Craig Bellamy en scout ook potentiële doelmannen. Daarnaast is hij ook nog analist bij Eleven. "Ik zie ongeveer vijftien wedstrijden per week. Het is op die manier dat je tactisch veel kan bijleren. Het enige wat ik niet wil is commentaar geven bij een wedstrijd van Anderlecht. Dat is mijn werkgever en ik hou die zaken liever gescheiden.'

Van Crombrugge

Hendrik Van Crombrugge werd vlak voor Nieuwjaar geopereerd aan de rug, hetzelfde probleem waar Boeckx ook last van had. "Ik heb Hendrik al gezegd dat hij zijn tijd moet nemen om te revalideren en niet te vroeg mag terugkeren zoals ik indertijd. Ik herviel en zag op tegen een nog langere revalidatie dan de keer ervoor, mentaal was dat heel zwaar. Maar momenteel ben ik pijnvrij, ik moet natuurlijk die zware trainingsarbeid niet meer doen van vroeger."

Scout

Boeckx voerde ook onderzoek naar Timon Wellenreuther, Bart Verbruggen en Warner Hahn, alvorens ze naar Anderlecht kwamen. "Ik kreeg op voorhand de data door, maar data zeggen niet alles. De realiteit zegt ook veel. Liefst van al check ik opwarming, blessuregeschiedenis, manier van coachen."

Er wordt veel verwacht van Bart Verbruggen die een topkeeper in wording is volgens sommigen “Bart is ontzettend getalenteerd en er staat een goeie kop op. Hij heeft véél potentieel, ja.”

Papa Boeckx

De belangrijkste rol voor Boeckx is er binnen een paar maanden, dan komt er een kleine Boeckx op de wereld. "Julie is nu vier maand zwanger van een jongetje. Ik ben de vierde generatie keeper in de familie dus vraagt iedereen of het ook een keeper in wording is. Maar ik ga hem in ieder geval niet pushen om in doel te gaan staan. Als die kleine liever gitaar speelt, is dat voor mij ook goed.”

Bron: HNB (Jürgen Geril)anderlecht-online forum