Anderlecht houdt doelpuntenkermis in Dudenpark

DONDERDAG, 11 FEBRUARI 2021, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich op een fraaie wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. In de Brusselse derby versloeg het Union met 0-5. Het duo Amuzu - Nmecha zette Anderlecht op rozen. De invallers diepten nadien de score uit.

Union begon snedig aan de wedstrijd en toonde meteen dat het een erg vinnige en goed voetballende ploeg is. Anderlecht liet achter de bal, tot rookbommen van buiten het stadion na vijf minuten een korte pauze inlasten. Daarna kwam Anderlecht steeds beter in de wedstrijd en kregen we een evenwicht en aantrekkelijk kijkstuk.

Iets voorbij het kwartier opende Anderlecht de score. Murillo met de doorsteekpass op Amuzu. Die leek de bal net te ver te laten schieten, maar na een snedige versnelling trok hij het leer alsnog voor doel. Daar stond Nmecha goed opgesteld om de 0-1 tegen de touwen te tikken. Wat later stond het ei zo na 0-2 toen Moris een schot van Nmecha liet glippen, maar nog net voor de lijn de bal wegsloeg. 

Balverlies van Lissens liet de Anderlecht-harten even opschrikken, maar Wellenreuther redde gevat en maakte zo het balverlies goed. Op slag van rust verscheen ook Ait El Hadj alleen voor de keeper, maar ook Union-doelman Moris was bij de pinken: 0-1 aan de rust.

Union begon ook aan de tweede helft met veel goesting en vertrouwen. Maar opnieuw sloeg het duo Amuzu - Nmecha toe. De Mechelaar trok hard voor doel en Nmecha devieerde de bal in de verste hoek: 0-2 en match gespeeld. Nmecha mocht net als Bruun Larsen gaan rusten. Mukairu en Diaby kregen nog een half uur. Die eerste liet zich meteen opmerken met een uitbraak op links. Via Sambi Lokonga belandde de bal bij Mykhaylinchenko. Mukairu kopte diens voorzet simpel binnen: 0-3.

Ook die andere invaller Diaby mocht nog aan zijn statistieken werken. Na een overtreding op de eveneens ingevallen Trebel maakte Diaby vanop de stip 0-4. Nog eens tien minuten later kapte hij zich knap vrij om de 0-5 op het scorebord te trappen. Beide ploegen speelden de wedstrijd uit en Anderlecht mag zich opmaken voor de kwartfinales. 

Score: 0-5
Goal(s): 18' Nmecha (1-0), 57' Nmecha (2-0), 61' Mukairu (3-0), 71' Diaby (4-0, pen), 81' Diaby (5-0)

Union:Moris, Jordanov, Kandouss, Burgess (77' Van der Heyden), Bager, Fixelles, Teuma, Nielsen (68' Labeau), Lapoussin (68' Lynen), Undav (68' Sigurdarson), Vanzeir
Anderlecht:Wellenreuther, Murillo, Lissens, Delcroix, Mykhaylinchenko, Cullen, Sambi Lokonga, Ait El Hadj (68' Trebel), Bruun Larsen (58' Mukairu), Nmecha (58' Diaby), Amuzu (68' Dauda)

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Dudenpark

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum