"Francis heeft nog veel progressiemarge"

ZATERDAG, 13 FEBRUARI 2021, 10:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Francis Amuzu heeft voorlopig de statistieken tegen maar bij elke wedstrijd wordt hij steeds meer belangrijker. Vincent Kompany is geen man van de statistieken. Wat hij vooral ziet is dat Amuzu nog veel progressiemarge heeft. 

Amuzu zijn voorzetten komen meer en meer aan, alleen is het de afwerking die nog achterwege blijft. Tegen Union deed Lukas Nmecha wel iets met de voorzetten en werkte ze twee keer af met een bal tegen de netten tot gevolg. "Francis kan veel ploegen pijn doen met zijn snelheid. Zijn statistieken kunnen beter, maar ik ben niet zo de man van de statistieken. Amuzu creëert ook kansen voor anderen en heeft enorm veel progressiemarge."

Diaby

Abdoulay Diaby scoorde er ook twee op Union, twee goals die deugd doen nadat hij in januari de overstap maakte naar RSC Anderlecht. "Het was niet evident voor Diaby om hier meteen mee te draaien in ons systeem. Er waren ook geen vriendschappelijke wedstrijden waar hij al zich al wat kon inwerken. Tegen Union heeft hij laten zien wat hij kan en scoorde hij één heel mooie goal."



anderlecht-online forum