Ashimeru zit aan 85 procent

DINSDAG, 16 FEBRUARI 2021, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES De kans is reëel dat Majeed Ashimeru in de wedstrijdkern zit voor de partij van zondag tegen Kortrijk. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De krant weet dat de Ghanees intussen aan 85 procent van zijn mogelijkheden zit. Corona hakte er stevig in.

Ashimeru speelde zijn laatste wedstrijd bij Red Bull Salzburg begin december. Daarna ging hij naar zijn familie in Ghana en daar liep hij het coronavirus op. Zware symptomen had hij niet, maar het virus pleegde volgens Het Nieuwsblad wel een 'aanslag op zijn longen'. 

Tegen FC Luik in de beker speelde Ashimeru twee weken geleden al eens een half uurtje mee. Enkele minuten na zijn invalbeurt scoorde hij meteen en ook voor de rest liet hij een goede indruk. Dat hij de volgende drie wedstrijden ontbrak in de wedstrijdkern, riep vragen op. Het antwoordt luidt dus 'corona'.

Anderlecht wil Ashimeru heel voorzichtig brengen. Het ziet hem als een speler voor de lange termijn. Het onderhandelde zelfs al een contract met de Ghanees voor als het zijn aankoopoptie na dit seizoen licht. Paars-wit ziet in Ashimeru een vervanger voor Albert Sambi Lokonga en/of Adrien Trebel.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum