Anderlecht maakt favorietenrol helemaal waar

DONDERDAG, 15 SEPTEMBER 2011, 23:21 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is uitstekend begonnen aan de Europa League met een ruime 4-1 zege tegen AEK Athene. Matias Suarez, man in vorm bij paars-wit, scoorde driemaal en ontpopte zich tot de kwelduivel van de Grieken.


Anderlecht begon aan de wedstrijd met dezelfde elf als tegen Kortrijk. De bal ging vlot rond en de meer technisch aangelegde spelers zoals Suarez en Canesin vermaakten de aanwezige toeschouwers. De eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat AEK Athene maar een schim was van zichzelf. De Grieken, zonder competitievoetbal in de benen, hadden het lastig met het ritme dat Anderlecht ontwikkelde.

De paars-witte voorsprong kwam wel op een eigenaardige manier tot stand. Suarez ging alleen op doel af, maar viel dan in de zestienmeter in een duel met Dellas. De Griekse defensie ging uit van een overtreding, maar de scheidsrechter liet begaan en een attente Suarez kon de bal al liggend nog binnen duwen. Anderlecht bleef komen en Jovanovic kopte de 2-0 binnen op een voorzet van Canesin. De Grieken kwamen er aanvallend zelden uit tot Leonardo zijn moment gekomen was. De Braziliaan rondde een lange rush fenomenaal af door de bal buiten het bereik van Proto en via de verste paal binnen te schieten: 2-1. Anderlecht was echter niet aangeslagen en Suarez maakte er nog voor de rust 3-1 van. De Argentijn sneed naar binnen van op links en draaide de bal mooi in de kruising.

In de tweede helft waren Suarez & co iets minder nadrukkelijk aanwezig, maar Anderlecht hield voortdurend de controle over de wedstrijd. In de 76ste minuut was er even opschudding door een opstootje. De opgerukte Jovanovic werd foutief gestopt door Manolas waarop de Serviër heftig reageerde. De ref gaf beide kemphanen geel. Voor Manolas was het reeds zijn tweede en dus moest AEK met tien man verder. In de slotfase zette uitblinker Suarez de kroon op het werk: Kljestan, die een sterke tweede helft speelde, heroverde de bal en stak door tot bij de Argentijn. Die kapte in de zestien Dellas uit en joeg de bal voor de derde keer tegen de touwen.

Een verdiende zege voor Anderlecht dat met vertrouwen kan toeleven naar de partij tegen AA Gent van zondag.

Uitslag: 4-1
Doelpunten: 17' Suarez 1-0, 34' Jovanovic 2-0, 37' Leonardo 2-1, 41' Suarez 3-1, 85' Suarez 4-1

Geel: 22' Juhasz, 42' Vargas, 59' Manolas, 78' Jovanovic
Rood: 78' Manolas (2x geel)

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Biglia, Kljestan, Kouyate (85' Safari), Gillet, Canesin, Suarez (85' De Sutter), Jovanovic (80' Iakovenko)

AEK Athene: Konstantopoulos, Manolas, Dellas, Karabelas, Georgeas, Lagos (46' Carlos), Vargas, Gentzoglou, Liberopoulos (58' Beleck), Leonardo (70' Sialmas), Gudjohnsenanderlecht-online forum