"Dit soort gedrag brengt imago van de club schade toe"

DINSDAG, 16 FEBRUARI 2021, 16:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In een bericht op de officiële clubwebsite veroordeelt Anderlecht het wangedrag van een groepje supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen Union. "Rookbommen en andere pyrotechnische producten geen plaats hebben in een voetbalstadion. Passie moet op een andere, veilige manier geuit worden."

De bekerwedstrijd tussen de twee Brusselse clubs was amper vijf minuten ver toen rookbommen over de tribune het veld op vlogen. "Anderlecht-supporters hebben deze gegooid", bevestigt de club vandaag. "In het Dudenpark werd ook op verschillende plekken schade vastgesteld."

Vorig seizoen kreeg Anderlecht regelmatig boetes voor vuurwerk en ander wangedrag van supporters. De club wil niet opnieuw die weg inslaan. "Dit soort gedrag brengt het imago van de club schade toe. Het kan zelfs bestraft worden met een wedstrijd achter gesloten deuren. Daders kunnen boetes en een stadionverbod krijgen en bovendien gerechtelijk vervolgd worden."

Anderlecht wil zulke dingen dan ook niet meer zien. "We staan erop dat de veiligheid van alle fans, spelers, scheidsrechters, stewards en medewerkers in het stadion op geen enkel moment in het gedrang komt. Wij rekenen op jullie."

Bron: rsca.beanderlecht-online forum