Proto wil jeugdspelers begeleiden

DONDERDAG, 18 FEBRUARI 2021, 10:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Silvio Proto zijn handschoenen hangen aan de haak, een beslissing die de doelman zich nog geen seconde heeft beklaagd. Hij wil nu genieten van het leven en van zijn gezin. Zijn toekomstvisie: jonge spelers begeleiden in de harde machowereld van het voetbal. 

RSC Anderlecht-supporters roepen al langer om de terugkeer van Proto, nu hij op keeperpensioen is, zien ze voor hem een plaats weggelegd in de staf van paars-wit. Maar daar wil Proto niet aan denken, hij wil in de toekomst jonge spelers begeleiden in de machowereld die rond het voetbal draait.

"De vele berichten van de Anderlechtfans toen ik het bericht de wereld in stuurde dat ik stopte, hebben mij ongelooflijk veel deugd gedaan. Maar mijn tijd bij Anderlecht is voorbij, ik heb die pagina omgedraaid op het moment dat ik tekende bij Olympiakos. Als ik terugga naar Anderlecht, dan zal dat als supporter zijn."

Jonge spelers begeleiden

Wat Proto wel wil doen is in de toekomst jonge spelers begeleiden. "Het moment dat je profspeler bent en de media er zich mee bemoeien, moet je mentaal sterk in je schoenen staan. De druk is dagelijks aanwezig en je mag nooit je zwakte laten zien. Ook de makelaarswereld is speciaal. Die behandelen je niet als mens maar als geldmachine en willen zoveel mogelijk geld verdienen op jouw rug."

"Daarom wil ik jongeren begeleiden en zeker niet als makelaar. Ik wil de persoon zijn waar ze naartoe stappen als ze twijfelen of een zwak moment hebben. Die hen helpt om de juiste keuze te maken voor henzelf en niet voor het geld."

Bron: hln.beanderlecht-online forum